Καλώς ήρθατε...

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ανακυκλώστε τους καμένους λαμπτήρες φτιάχνοντας Χριστουγεννιάτικα στολίδια!



Βλέπω μια έντονη κινητικότητα στη blogογειτονειά όσον αφορά της Χριστουγεννιάτικες κατασκευές...ε, και δε μπορούσα να μην παρασυρθώ!!! Όχι, δεν έχω φτιάξει ακόμα κάτι με τα χεράκια μου (χρόνος 0), αλλά μπορώ να δώσω μια ιδέα κι εγώ, βάζοντας το λιθαράκι μου στην Χριστουγεννιάτικη....προετοιμασία!!! Και επίσης είναι και κάποιου είδους άσκηση για να ενισχύσω λίγο το πνεύμα αισιοδοξίας και χαράς, μπας και βγω λίγο από τη μιζέρια, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω-τριγύρω!!!
Λοιπόν οι ιδέες που θα σας δείξω μπορούν κάλλιστα να γίνουν παρέα με τα παιδιά μας, και να στολίσουν όμορφα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, ή να συνοδεύσουν τα δωράκια για τους αγαπημένους μας! Το μόνο που χρειάζεται είναι: όρεξη, χαρά, αισιοδοξία, παλιούς λαμπτήρες, χρώματα ζωγραφικής, και ότι άλλο υποδεικνύει η έμπνευση μας!!! Ξεκινάμε λοιπόν!

Αυτόν τον άγγελο πραγματικά τον λάτρεψα! Τον βρίσκω τόσο γλυκό και χαριτωμένο!
via

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μοντεσσοριανή αγωγή...


Γενικά σαν φιλοσοφία, η Μοντεσσοριανή αγωγή με βρίσκει σύμφωνη, αλλά δυστυχώς τη δεδομένη στιγμή δε μπορώ οικονομικά να την προσφέρω στο παιδί μου μέσω κάποιου εξειδικευμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να το ψάξω λίγο μόνη μου, μέσω του διαδικτύου, και να δω πως μπορώ εγώ να προσφέρω στα παιδιά μου κάποια ερεθίσματα σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Μοντεσσόρι. Και βρήκα αρκετά πράγματα, αρκετό υλικό για παιχνίδι-μάθηση στο σπίτι, το οποίο και θα μοιραστώ μαζί σας, σε περίπτωση που κάποια μαμά ενδιαφέρεται. Αφορμή στο να αρχίσω να συγκεντρώνω περισσότερες πληροφορίες στάθηκε η ανάρτηση της Λυδίας από το blog μιας μαμάς, και την ευχαριστώ πάρα πολύ.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Νεότερα από τον παιδοφθαλμίατρο


Προχτές το απόγευμα είχαμε επίσκεψη στον παιδοφθαλμίατρο, για επανέλεγχο του Βαγγέλη. Θυμόσαστε που είχα αναστατωθεί πάρα πολύ μετά την ανακοίνωση του γιατρού ότι ο μικρός έχει πολύ υψηλή υπερμετρωπία και θα πρέπει να βάλει γυαλιά (διαβάστε εδώ σχετικά). Τότε μας είχε πει ότι μετά από δυο μήνες περίπου θα πρέπει να ξαναδεί τον Βαγγέλη για να δούμε κατά πόσο καταφέραμε να ξυπνήσουμε τα οπτικά νεύρα, έτσι ώστε να αρχίσουν τα ματάκια του να βλέπουν καλύτερα και να μπορεί ο εγκέφαλος να τροφοδοτείται σωστά με εικόνες και ερεθίσματα. Πολύ σημαντικό, ειδικά στην ηλικία που βρίσκεται.
 Το αγόρι μου λοιπόν τα κατάφερε!!!!

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Σχέσεις και όρια

Πολύ συχνά μιλάμε για τα όρια που πρέπει να βάζουμε στα παιδιά μας, και πόσο απαραίτητα είναι αυτά στην ανατροφή τους. Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών είναι απαραίτητα προκειμένου αυτά να νιώσουν ασφάλεια και να αναπτύξουν μια ομαλή ψυχοκοινωνική συμπεριφορά. Ως γονείς λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι, αν θέλουμε να μεγαλώσουμε και να γαλουχήσουμε υγιείς και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, να οριοθετούμε τη συμπεριφορά των παιδιών μας. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες, ούτε θα αναπαράγω τους τρόπους που μπαίνουν τα όρια, αυτά άλλωστε είναι καταγεγραμμένα σε άπειρους τόμους βιβλίων, σε άπειρες αναρτήσεις ανά το διαδίκτυο....
Photo by Daniela Caneschi
Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι μια δική μου διαπίστωση...

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ζωγραφίζεις το όνειρο σου...

Πηγή

Ζωγραφίζεις το όνειρο σου...σαν τα μικρά παιδιά κι εσύ, παίρνεις χαρτί, παίρνεις μπογιές και φτιάχνεις το πιο όμορφο τοπίο...γαλανός ουρανός, ένας ήλιος να λάμπει χαμογελαστός και παιχνιδιάρης, ευτυχισμένοι άνθρωποι, με ένα χαμόγελο τεράστιο...ένας κήπος καταπράσινος, με δέντρα και λουλούδια...ένα σπίτι με καπνό να βγαίνει από την καμινάδα...πουλάκια να τριγυρνούν στον ουρανό...Σ' αρέσει πολύ...μοιάζει με το όνειρο που είδες, αλλά κάτι λείπει...α, ναι! Ρίχνεις και λίγη χρυσόσκονη, έτσι για να λάμπει πιο πολύ...να γίνει πιο μαγικό, να μοιάζει στο όνειρο σου! Ωραίο! Μακάρι μόνο να μπορούσες να ζωγραφίσεις και αυτή την υπέροχη μυρωδιά κανέλας και βανίλιας που είχε το όνειρο...Ξέρεις τι μπορείς να κάνεις, τρίψε λίγο ξύλο κανέλας, ρίξε και λίγη σκόνη βανίλιας στο χαρτί...α, το πέτυχες! Μοιρίζει όπως στο όνειρο! Τέλειο! Κάθεσαι και το καμαρώνεις, χαμογελώντας...νιώθεις την ίδια γαλήνη που ένιωθες και όταν έβλεπες το όνειρο....χαλαρώνεις, μια ζεστασιά απλώνεται στο κορμί σου...είναι σα να το ζεις!

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

8 ιδέες για πανέμορφα διακοσμητικά μαξιλάρια!!!

Προσωπικά δεν ξέρω να ράβω, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μου αρέσουν όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που πολλές από εσάς φτιάχνετε χρησιμοποιώντας υφάσματα, κλωστές, felt και άλλα υπέροχα υλικά! Η αλήθεια είναι πως το έχω στο πρόγραμμα αλλά ακόμα δε μπορώ να βρω το χρόνο...Το καλό πάντως είναι ότι ξέρει η μαμά μου να ράβει...πολύ χρήσιμο αυτό χαχαχα!!!
Βρήκα λοιπόν κάποιες καταπληκτικές ιδέες για διακοσμητικά μαξιλαράκια, πανεύκολες, ακόμα και για αυτές που δεν έχουν μεγάλη σχέση με το ράψιμο, και σας τις παρουσιάζω για να πάρετε μια ιδέα!
Ξεκινάμε λοιπόν!!!

Μαξιλάρι με κουμπιά. Σε μια μονόχρωμη μαξιλαροθήκη, ράβουμε σε στρόγγυλο σχέδιο διάφορα μεγέθη αλλά σε παρόμοιες αποχρώσεις κουμπιά. Στη συνέχεια ράβουμε ένα κομμάτι ύφασμα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τον κορμό του δέντρου μας...και έτοιμο!!!  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...