Καλώς ήρθατε...

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ιδέες για να διακοσμήσουμε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι...


Μπήκε ο Δεκέμβρης!!!! Καλό μήνα να έχουμε, χαρούμενο και αισιόδοξο!!! Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα, και αν και προσωπικά ακόμα απέχω πολύ από το εορταστικό πνεύμα, πρέπει να αρχίσω να προσπαθώ, τουλάχιστο για χάρη των παιδιών, που περιμένουν πως και πως!!! Ο Βαγγέλης δηλαδή, γιατί η Ιωάννα ακόμα δεν έχει συναίσθηση των Χριστουγέννων, αν και στολίσαμε ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο δεντράκι στο δωμάτιο τους, με στολιδάκια που κυρίως φτιάξαμε παρέα με τα παιδιά. Θα σας δείξω σύντομα... Κάθε βράδυ λοιπόν ο Βαγγέλης πηγαίνει στο δεντράκι και του λέει "Δεντράκι μου γλυκό, τι υπέροχο που είσαι!!!". Και φυσικά ακούμε Χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια στο youtube και βλέπουμε Χριστουγεννιάτικες ιστορίες με τον Μίκυ... Βασικά μια συγκεκριμένη μας έχει ξετρελάνει, και κοντεύουμε να την μάθουμε από έξω, αλλά εκεί εμείς...ακάθεκτοι!!!
Σιγά σιγά, όλοι αρχίζουμε να μαζεύουμε ιδέες για το τι θα κάνουμε τα Χριστούγεννα, πως θα στολίσουμε το δέντρο, το σπίτι  και φυσικά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Έτσι, βρήκα μερικές ιδέες, απλές και οικονομικές, για να ομορφύνουμε το δείπνο μας εκείνη την ημέρα, που εκτός από το πεντανόστιμο φαγητό, το άφθονο κρασί και κυρίως την καλή και χαρούμενη διάθεση που θα το συνοδεύει, ε....χρειάζεται και το ανάλογο decor, για να ενισχύσει το εορταστικό πνεύμα!
Σε έναν δίσκο, ή καθρέφτη, βάζουμε αυτά τα υπέροχα ποτήρια, τα γεμίζουμε με άσπρο gel ή διάφανα κρυσταλλάκια, και στην κορυφή τους προσαρμόζουμε ένα ρεσώ. Ανάμεσα στα ποτήρια βάζουμε διάφανες χριστουγεννιάτικες μπάλες. Μου αρέσει πολύ!!!!
via



Μπορούμε να δέσουμε κορδέλες στην καρέκλα του κάθε καλεσμένου μας, και να κρεμάσουμε μικρές όμορφες χριστουγεννιάτικες μπάλες.
via
Για ένα αποτέλεσμα υπερπαραγωγή, κρεμάμε διάσπαρτα από το ταβάνι χάρτινες μεγάλες νιφάδες χιονιού και αστέρια. Στο κέντρο του τραπεζιού, ένα cupcake stand με χριστουγεννιάτικα στολίδια και μικρά ρεσό τριγύρω...Μου αρέσει!
via
Να το το cupcake stand!!! So Elegant, δε συμφωνείτε;
via

Δυο μεγάλες γυάλες με ασημένιες πέρλες και λευκά κεριά, και μια πιατέλα στο κέντρο με χρυσές και ασημένιες μπάλες!
via
Κάτι έχω πάθει με τα κουμπιά, δεν εξηγείτε αλλιώς! (δες εδώ για να καταλάβεις!) Μια εύκολη κατασκευή, που μπορεί να γίνει και από τα παιδιά μας. Σε έναν κώνο από χαρτί ή φελιζόλ, κολλάμε κουμπιά σε κόκκινο και άσπρο χρώμα, και έχουμε ένα εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο! I like!!! Μπορεί να γίνει και για να στολίσει το γραφείο μας!!!
via

Βάζουμε κόκκινα λουλούδια σε ένα βάζο, στο οποίο θα κολλήσουμε αυτά τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια-γλυκά (christmas candys).
via
Γυρίζουμε ανάποδα τα κολονάτα μας ποτήρια, αφού πρώτα βάλουμε μέσα από ένα κλαδάκι γκι, και στο ποδαράκι του ποτηριού ένα κόκκινο ρεσώ!
via
Αν το πιστεύετε...αυτά τα γλυκά αγγελάκια που μπορούμε να στολίσουμε το πιάτο κάθε καλεσμένου, γίνονται από αυτά τα πολύ απλά - πολύ φθηνά πλαστικά πιάτα μιας χρήσης. Για το πατρόν και τις οδηγίες κατασκευής πατήστε στον σύνδεσμο κάτω από τη φωτογραφία...
via
Αυτά προς το παρόν!!!! Θα επανέλθω με νεότερες Χριστουγεννιάτικες ιδέες και κατασκευές! Προς το παρόν...καλό μήνα, έτσι για να το εμπεδώσουμε!!!








9 σχόλια:

Marie είπε...

Εξαιρετικές προτάσεις και μάλιστα για κάθε γούστο! Τρέχω να δω πως φτιάχνεται το αγγελάκι. Ευχαριστούμε! Φιλάκια! Καλό μήνα!

Eva's blog είπε...

Καλησπέρα!!!Τι υπέροχες ιδέες!!! Μερικές είναι πολύ εύκολες κιόλας! Ευχαριστούμε και καλό μήνα!!!

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Η μια ιδέα καλύτερη απο την άλλη. Θέλω να δω πως γίνεται τα λουλούδια στο βάζο με τα μπαστουνάκια!

Maria είπε...

Καλό μήνα Χρύσα μου!!ότι και να μας δείχνεις είναι χρήσιμο και ωραίο!!!ευχαριστούμε!!!να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!!!!

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Ενα βραβείο έχω στο blog μου για σένα!!! Για πέρνα μια βόλτα!

Αναστασία Νεραϊδόσκονη είπε...

ουάου!!!!πολύ ωραίες ιδέες!!!μου άρεσε πολύ αυτή με τα ποτήρια και τα γκί!!!!!!!!!!φοβερά όλα!!!!!φιλιά πολλά!!!!

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ όλες μια-μια για τα όμορφα σχόλια που μου αφήσατε! Πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν οι ιδέες που βρήκα...Εύχομαι να έχετε πραγματικά όμορφα Χριστούγεννα...να χαίρεστε τις οικογένειες σας!!! Πολλά φιλιά!!!

- spoonstories- είπε...

Καλές γιορτές Χρύσα και ευχαριστούμε για τις καλόγουστες ιδέες σου! Είναι ότι πρέπει για να μας δώσουν έμπνευση αυτές τις μέρες!

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Λίλια (spoonstories) καλώς ήρθες. Ευχαριστώ πολύ. Καλές και ξέγνοιαστες γιορτές!!!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...