Καλώς ήρθατε...

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές παρέα με τα παιδιά!!!


Χάθηκα είναι η αλήθεια, αλλά το τρέξιμο των τελευταίων ημερών δεν έχει προηγούμενο! Αλλαγές στο γραφείο, μετακίνηση σε νέα θέση, από τη μια να πρέπει να παραδώσω το προηγούμενο αντικείμενο, από την άλλη να στήσω το καινούριο...στο σπίτι ετοιμασίες για τις γιορτές, να στολίσουμε, να καθαρίσουμε, να ετοιμάσουμε τα δώρα μας...ήρθε και μια ίωση του Βαγγέλη που μας ταλαιπωρεί τις τελευταίες δυο βδομάδες και στο τσακ γλιτώσαμε το νοσοκομείο Χριστουγεννιάτικα...ήρθε και έδεσε!!! 
Βρήκα όμως τώρα λίγο χρόνο, να σας δείξω τι φτιάξαμε παρέα με τα παιδιά για τα Χριστούγεννα, στον ελάχιστο χρόνο και μεταξύ πυρετού και αντιβίωσης!!!
Λοιπόν, ξεκινάμε με τα στολιδάκια που φτιάξαμε για να στολίσουμε ένα μικρό δεντράκι που πήραμε για το δωμάτιο τους. Όλα φτιαγμένα με απλά υλικά που είχαμε στο σπίτι.  Έτσι, φτιάξαμε αγγελάκια από μπάλες φελιζόλ, νήμα πλεξίματος για μαλλιά,
τούλι από μπομπονιέρες για φόρεμα, σύρμα πίπας για χέρια και φωτοστέφανο. Το πρόσωπο το ζωγράφισα με ακριλικά χρώματα, και για σώμα χρησιμοποιήσαμε ξυλάκι για σουβλάκια...Έγιναν τα αγαπημένα τους!
Χιονάνθρωποι από μπάλες φελιζόλ, σύρμα πίπας για χεράκια και τσόχα...

 Η μπότα του Άη Βασίλη από τσόχα...
 Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από τσόχα...
 Αυτή την σύνθεση την είχαμε φτιάξει με τον Βαγγέλη το φθινόπωρο. Την ιδέα του κεριού με τα ξύλα κανέλας σας την είχα παρουσιάσει σε αυτή την ανάρτηση.  Η μόνη αλλαγή που κάναμε για να την προσαρμόσουμε στο πνεύμα των ημερών, ήταν να "χιονίσουμε" τις κουκουνάρες. Έβαλα λοιπόν ατλακόλ στις κουκουνάρες και ο Βαγγέλης τις βούτηξε σε τεχνητό χιόνι...Βέβαια δεν βούτηξε μόνο αυτές, αλλά βούτηξε και ο ίδιος από τα μαλλιά μέχρι τις παντόφλες, και φυσικά όλο τον γύρω χώρο που κάναμε τις κατασκευές!!! Όμως τις έκανε πολύ όμορφες, δε συμφωνείτε; Και το καταευχαριστήθηκε, οπότε χαλάλι η ταλαιπωρία της μαμάς να μαζεύει χιόνι από παντού!
 Και αυτά είναι τα δωράκια που θα κάνουμε φέτος σε αγαπημένους ανθρώπους για το καλό των ημερών! Η ιδέα ήρθε από μια ανάρτηση της Ανεράϊδας, στα πλαίσια του Χριστουγεννιάτικου διαγωνισμού που διοργανώνει, και συγκεκριμένα από την κατασκευή Χριστουγεννιάτικων σουπλά από φελλό και τσόχα της Λίνας. Έτσι λοιπόν, εμείς κάναμε σουβέρ από τσόχα και φελλό. Η τεχνική πολύ εύκολη...Βρήκα στο internet σχέδια χριστουγεννιάτικα που μου άρεσαν, τα ζωγράφισα πάνω σε φύλλα φελλού, έβαλα ατλακόλ και κόλλησα την τσόχα διακοσμώντας αναλόγως. Η χαρά του Βαγγέλη ήταν απερίγραπτη και συνοδευόταν από επιφωνήματα τύπου "τι ωραίο που έγινε!!!". Ειδικά ο Ρούντολφ και το καπέλο του Άη Βασίλη τον ξετρέλαναν...

 Βέβαια αντί για σουβέρ μπορούν πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν και ως στολιδάκια για το δέντρο, περνώντας απλά μια κλωστούλα από την κορυφή του κάθε σχεδίου...Ελπίζω αυτοί που θα τα λάβουν να βρουν ωραία την ιδέα...αν και επειδή συμμετείχαν και τα παιδιά, είμαι σίγουρη ότι θα τους αρέσει!!! 
Ήθελα να μάθουν (τα παιδιά), πόσο ωραίο είναι να φροντίζεις προσωπικά τα δωράκια των αγαπημένων σου ανθρώπων, πόση χαρά σου δίνει να δημιουργείς κάτι για αυτούς που αγαπάς, κάτι πέρα από το καταναλωτικό όργιο των ημερών. Ελπίζω να τους πέρασα το μήνυμα!
Αυτά προς το παρόν!!! Την Πέμπτη έχουμε γιορτή στο σχολείο, και θα παραβρίσκονται και οι γονείς... Ο Βαγγέλης θα συμμετέχει σε ένα θεατρικό που θα κάνουν, και θα είναι στρατιωτάκι!!! Θα επανέλθω με νεότερα! 
Πολλά φιλιά σε όλους!

4 σχόλια:

Eva's blog είπε...

Ωχ τον καημενουλη περαστικα του!!!!Οσο για τα στολιδια και τα δωρακια ειναι πανεμορφα!!!Τιποτε δεν συγκρινεται με τη χαρα του χειροποιητου δωρου!!!!

EvaG είπε...

Περαστικά στο παιδάκι σου.Είναι όλα πάρα πολύ ωραία , μπράβο σας.!!!

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Eva's blog ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και τα καλά σου λόγια!!!Όντως το χειροποίητο σου δίνει μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση...Να είσαι καλά, καλές γιορτές!!!

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

EvaG καλώς ήρθες στην παρέα μας!!!Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια!!! Καλές γιορτές!!!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...