Καλώς ήρθατε...

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Το γράμμα του Άη Βασίλη και μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή!!!


Σήμερα είχαμε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο του Βαγγέλη!!! Και θα ήταν και οι γονείς!!! Έτσι σηκωθήκαμε το πρωί για να ετοιμαστούμε...αλλά μας περίμενε μια έκπληξη στο δέντρο μας!!! Ένα γράμμα από τον Άγιο Βασίλη!!! Η απάντηση στο γράμμα που του έστειλε ο Βαγγέλης! Η χαρά του απερίγραπτη...Όχι μόνο του είπε ότι χάρηκε πολύ που ήταν καλό παιδί όλο το χρόνο και άκουγε τη δασκάλα και τους γονείς του, αλλά του είπε ότι ήδη το δώρο του το έβαλαν οι βοηθοί του μέσα στο σάκο και ο Ρούντολφ είναι έτοιμος να του το φέρει! Φυσικά τον παρότρυνε κιόλας να συνεχίσει να είναι καλό παιδί και να μην λέει άσχημες λεξούλες...Τι να κάνει κι ο Άγιος, με τόσα που ακούει όποτε μας πιάνουν οι γρουσουζιές!!! (χαχαχα)....
Στη γιορτούλα περάσαμε πολύ όμορφα...όλα τα παιδάκια της τάξης του ήταν ντυμένα κι από ένα παιχνιδάκι-στολιδάκι. Άλλο ήταν τρενάκι, άλλο αστεράκι, άλλο Αγιοβασιλάκι, άλλο αυτοκινητάκι...ο Βαγγέλης ήταν ένα στρατιωτάκι...ντυμένος στα χακί, με ένα στρατιωτικό μπερέ, είπε το ποιηματάκι του με καθαρή και δυνατή φωνή, κι έκανε τη μαμά και το μπαμπά να συγκινηθούν και να τον καμαρώνουν, χειροκροτώντας με όλη τους τη δύναμη!!!
Το θέμα του θεατρικού ήταν τα παράπονα των παιχνιδιών και το concept να αφήνουμε τα παιδιά να παίζουν με τα παιχνίδια τους όπως αυτά νομίζουν, ελεύθερα, έτσι ώστε να μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και να διασκεδάζουν. Είχα πλάκα να βλέπεις τα μικρά σποράκια μας, άλλα καθαρά και άλλα με αυτή την παιδική, γλυκιά και μπερδεμένη άρθρωση να προσπαθούν να παίξουν το ρόλο τους και να χαίρονται και να καμαρώνουν με το χειροκρότημα των γονιών...Ήταν εμφανές ότι ήθελαν να μας διασκεδάσουν και αυτό έκανε την καρδιά μου να χοροπηδά και τα μάτια μου να δακρύζουν από χαρά και ευτυχία. Όλη η αθωότητα τους ήρθε και με γέμισε με μια αισιοδοξία και γλύκα, που μόνο τα μικρά παιδιά μπορούν να μας χαρίσουν...
Ας είναι γερά και μακάρι να κρατήσουν αυτή τη γλύκα όσο περισσότερο μπορούν!!!
Το απόγευμα θα κάνουμε χριστουγεννιάτικα κουλουράκια και κουραμπιέδες παρέα με το Βαγγέλη...και είμαι σίγουρη ότι και η Ιωάννα όλο και θα μπερδεύεται στα πόδια μας, πασπαλισμένη με άχνη και αλεύρι!!!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία, χαρά και αισιοδοξία!!!!


8 σχόλια:

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Φανταζομαι πόσο περήφανοι αλλά και συγκινημένοι είναι οι γονείς όταν ακούν το παιδί τους να λέει το ποίημα του! Ανυπομονώ να δω εμάς σε μερικά χρονάκια.... Και του χρόνου!!! Καλά Χριστούγεννα να έχετε και με το καλό να υποδεχθείτε τον Αι Βασίλη!!!

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Δε μπορώ να σου περιγράψω με λόγια αυτό που ένιωσα όταν είδα το αγόρι μου να στέκεται μόνο του μπροστά σε τόσο κόσμο και να λέει το ποιηματάκι του με θάρρος και λεβεντιά!!! Ένιωσα ένα φούσκωμα στην καρδιά μου που ήρθε και με γέμισε ολόκληρη και άρχισε να ξεχειλίζει!!! Θα το ζήσεις και θα με θυμηθείς...Τα παιδιά μας είναι θησαυρός μοναδικός...ευχαριστώ πολύ για τις ευχές...Καλά Χριστούγεννα και σε σας και εύχομαι ο άγιος Βασίλης να μας θυμηθεί όλους!!!! Πολλά φιλιά!!!

χαραυγή είπε...

Καλά Χριστούγεννα, γεμάτα αγάπη, ζεστασιά και ένα πλατύ χαμόγελο!!

fotolabida maria είπε...

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Δημιουργία είπε...

Καλα Χριστουγεννα! Χρονια Πολλα, με υγεια!

Ρεβεκκα είπε...

καλες γιορτες με πολυ πολυ αγαπη και υγεια,ευχες απο εμενα κ τους πριγκηπες μου απο καρδιας.

Maria είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!!!

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

χαραυγή, fotolabida1, Δημιουργία, Ρεβέκκα, Μαρία, σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!! Χρόνια πολλά σε όλες με υγεία και χαρά για σας και τις οικογένειες σας!!! Πολλά φιλιά σε όλες!!!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...