Καλώς ήρθατε...

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριάτικες κατασκευές παρέα με τα παιδιά

Το κλίμα των ημερών μόνο εορταστικό δε μπορείς να το πεις, αλλά πραγματικά το μυαλό μου αρνείται να υποκύψει σε όλη αυτή τη μιζέρια και την ανασφάλεια που υπάρχει γύρω μας. Και μια και είχα υποσχεθεί ότι θα επανέλθω με ιδέες για αποκριάτικες κατασκευές παρέα με τα παιδιά, για να διακοσμίσουμε το χώρο μας και να δώσουμε λίγο μια εορταστική και ανάλαφρη νότα στο σπίτι μας, και αφού αύριο είναι Τσικνοπέμπτη ας δούμε παρέα κανα-δυο εύκολες κατασκευές.
Μπορούμε να κρεμάσουμε καπέλα μάγισσας, φτιαγμένα από felt και χαρτόνι. Φτιάχνουμε έναν κώνο από χαρτόνι για το καπέλο, το βάφουμε μαύρο, κολλάμε στο άνοιγμα του καπέλου λωρίδες από πορτοκαλί felt (υποτίθεται τα μαλλιά της μαγισσούλας μας), κολλάμε και κυκλάκια από felt σε διάφορα χρώματα πάνω στο καπέλο και είμαστε έτοιμοι!
via
Μούμιες από πλαστικά μπουκάλια νερού, που τα έχουμε κόψει στη μέση, τυλίγουμε με γάζα και κολλάμε ματάκια ή τα φτιάχνουμε από χαρτόνι...Μπορούν να φιλοξενήσουν καραμελίτσες για τα παιδιά ή σερπαντίνες, καραμούζες, σφυριχτρούλες και άλλα αποκριάτικα καλούδια!
viα
Άλλο ένα καπέλο μάγισσας, όχι και τόσο...παιδικό βέβαια. αλλά μου άρεσε σαν ιδέα και θα διακοσμούσε κάλλιστα το τραπέζι του σαλονιού μου! Χρειαζόμαστε ένα κώνο από φελιζόλ, και κολλάμε επάνω μαύρα υφασμάτινα λουλούδια. Για γείσο κόβουμε ένα χαρτόνι και το βάφουμε μαύρο με ακριλικό χρώμα. Στο ένωμα του κώνου με το γείσο κολλάμε χρωματιστά υφασμάτινα λουλουδάκια.
via
Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά πατρόν στο internet για να φτιάξουμε τις παραδοσιακές αποκριάτικες  μάσκες - δείτε εδώ κι εδώ μερικά, ή να πάρουμε έτοιμες χάρτινες γιρλάντες και να κρεμάσουμε από άκρη σε άκρη στο δωμάτιο. Εμείς στολίσαμε έτσι το παιδικό δωμάτιο και η αλήθεια είναι ότι αμέσως μπαίνεις σε άλλο κλίμα, πιο ανάλαφρο και χαρούμενο!
Μια άλλη πολύ εύκολη ιδέα για να κρατήσουμε τα μικρά παιδιά απασχολημένα και χαρούμενα είναι να φτιάξουμε κολλάζ από σερπαντίνες και κομφετί. Αυτό σίγουρα θα το κάνουμε, ειδικά ο Βαγγέλης θα το κατα-ευχαριστηθεί!
Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους, καλά να περάσουμε και ας το ρίξουμε και λίγο έξω, έτσι για να αλλάξει η ψυχολογία!
Πολλά φιλιά!!!!

1 σχόλιο:

χαραυγή είπε...

Πολύ όμορφες ιδέες!! Καλό τριήμερο και καλή σαρακοστή!!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...