Καλώς ήρθατε...

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Το δώρο μου για τη γιορτή της μητέρας...


Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που πήρα δωράκι από το Βαγγέλη, κάτι που έφτιαξαν στο σχολείο του για τις μανούλες τους, και η συγκίνηση μου είναι πολύ μεγάλη!!!
Το δωράκι του έτσι όπως μου το έφερε...με τη συσκευασία!!!!

Το περιεχόμενο του κουτιού...ένα πολύ όμορφο βραχιολάκι...που δε σκοπεύω να βγάλω από το χέρι μου!!!
 Και το ... δίπλωμα καλύτερης μαμάς του κόσμου!!!
 Η χαρά του όταν μου έδινε το δώρο του δεν περιγράφεται με λόγια!!! Ούτε όμως και το πως ένιωσα εγώ!!!



 Και ο θεός έπλασε τη Μητέρα!!!

Τι να γράψεις για τη μάνα που δεν έχει ειπωθεί...Το μόνο που μπορώ είναι ένα κείμενο του Paulo Coehlo από το βιβλίο "Και ο Θεός έπλασε τη Μητέρα" εκδόσεις Λιβάνη...
Ο Θεός κάλεσε τον πιο αγαπημένο Του άγγελο και του παρουσίασε ένα πρότυπο μητέρας. Στον άγγελο δεν άρεσε αυτό που είδε.
- Εργαστήκατε πολύ, Κύριε, δεν ξέρετε πλέον τι κάνετε, είπε ο άγγελος. Κοιτάξτε! Φιλί ειδικό, που θεραπεύει όλες τις αρρώστιες, έξι ζευγάρια χέρια για να μαγειρεύει, να πλένει, να σιδερώνει, να φροντίζει, να ελέγχει, να καθαρίζει. Δε θα δουλέψει!
- Το πρόβλημα δε είναι τα χέρια, αντέτεινε ο Θεός. Είναι τα τρία ζευγάρια μάτια που χρειάστηκε να βάλω: ένα για να βλέπει το παιδί της πίσω από κλειστές πόρτες και να το προστατεύει από ανοιχτά παράθυρα, ένα άλλο για να το κοιτάζει με αυστηρότητα όταν πρέπει να του μάθει κάτι ουσιώδες και το τρίτο για να του δείχνει διαρκώς τρυφερότητα και αγάπη, όση δουλειά κι αν έχει εκείνη!
Ο άγγελος εξέτασε το πρότυπο της μητέρας πιο προσεκτικά.
- Κι αυτό τι είναι;
- Ένας μηχανισμός αυτοθεραπείας. Δε θα έχει χρόνο να αρρωσταίνει, θα πρέπει να ασχολείται με το σύζυγό της, με τα παιδιά, με το σπίτι.
- Νομίζω ότι πρέπει να ξεκουραστείτε λίγο, Κύριε, είπε ο άγγελος. Και να επιστρέψετε στο κλασικό πρότυπο με τα δύο χέρια, τα δύο μάτια, κλπ.
Ο Θεός συμφώνησε με τον άγγελο. Αφού ξεκουράστηκε, μεταμόρφωσε τη μητέρα σε κανονική γυναίκα. Εξομολογήθηκε όμως στον άγγελο:
- Χρειάστηκε να της δώσω μια τόσο δυνατή θέληση, ώστε να νομίζει ότι θα έχει έξι χέρια, τρία ζευγάρια μάτια και ικανότητα αυτοθεραπείας. Αλλιώς δε θα καταφέρει να εκπληρώσει το καθήκον της.
Ο άγγελος την εξέτασε από κοντά. Κατά τη γνώμη του, αυτή τη φορά ο Θεός είχε επιτύχει. Ξαφνικά όμως πρόσεξε ένα λάθος:
- Αδειάζει. Αναρωτιέμαι, Κύριε, μήπως βάλατε ξανά υπερβολικά πολλά πράγματα σ' αυτό το πρότυπο μητέρας.
- Δεν αδειάζει. Αυτό ονομάζεται δάκρυ.
- Και σε τι χρησιμεύει;
- Για να δείχνει χαρά, λύπη, απογοήτευση, πόνο, θυμό, ενθουσιασμό.
- Κύριε, είστε μεγαλοφυΐα! Αναφώνησε ο άγγελος. Ακριβώς αυτό ήταν που έλειπε για να συμπληρωθεί το πρότυπο.
Ο Θεός πρόσθεσε με ύφος μελαγχολικό:
- Δεν το έβαλα εγώ. Όταν συναρμολόγησα όλα τα μέρη, το δάκρυ εμφανίστηκε από μόνο του.
Ο άγγελος συγχάρηκε πάλι τον Παντοδύναμο κι έτσι δημιουργήθηκαν οι μητέρες.

Και μια καταπληκτική μελοποιημένη εκδοχή ενός ποιήματος του Άγγελου Βλάχου-"Η καρδιά της Μάνας", από τον Παντελή Θαλασσινό, μαζί με την Αρχοντούλα Σαββιδάκη στο ρόλο της κόρης και την Μαριώ στο ρόλο της Μάνας...



Χρόνια Πολλά στις μανούλες όλου του κόσμου!!! Χρόνια πολλά στη δική μου μανούλα!!! Χρόνια πολλά στη μανούλα του συντρόφου μου!!!


update:
Αξίζει να διαβάσετε στο γνωστό blog γονείς με κολικούς την πρωτοβουλία της Εύας να ζητήσει από φίλες μαμάδες Bloggers να συμπληρώσουν την φράση "Όταν είσαι μαμά..." και σήμερα, τη γιορτή της μητέρας να δημοσιεύσει τις  απαντήσεις της κάθε μιας....Απολαύστε!!!

2 σχόλια:

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Χρόνια πολλά για αύριο!!! Ανυπομονώ να πάει η Ειρήνη σχολείο να αρχίσει να μου φτιάχνει τέτοια υπέροχα δωράκια!

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Βάσω χρόνια πολλά και σε σένα...κι εγώ ανυπομονούσα και να που ήρθε η μέρα!!! Θα είσαι πολύ περήφανη μαμά ό,τι κι αν σου φέρνει!!! Θα καταλάβεις ότι το κοριτσάκι σου μεγαλώνει και φτιάχνει πραγματάκια που θα σε τρελαίνουν...με το καλό!!!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...