Καλώς ήρθατε...

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Φθινοπωρινές κατασκευές για μεγάλους και μικρούς!!!




Μπήκε το φθινόπωρο και με έχει πιάσει μια επιθυμία να βγάλω το κάθε τι καλοκαιρινό που έχω, και να ντύσω το σπίτι μας με τα ζεστά χρώματα του φθινοπώρου. Φέτος θα είμαι στο σπίτι περισσότερο χρόνο, οπότε θα μπορώ να το χαίρομαι περισσότερο, τουλάχιστο είτε μέχρι να στρώσουν τα πράγματα στη δουλειά μου, είτε μέχρι να βρω άλλη δουλειά, γιατί δεν παλεύετε έτσι η κατάσταση. Μέχρι τότε όμως, προσπαθώ να κάνω πράγματα που με κρατάνε απασχολημένη, ώστε να μην πέφτω ψυχολογικά.
Έτσι λοιπόν, βρήκα κάποιες ιδέες για φθινοπωρινές κατασκευές, που θα αλλάξουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι, θα μας απασχολήσουν δημιουργικά, θα είναι οικονομικές, και επίσης κάποιες από αυτές θα μπορέσουμε να τις κάνουμε παρέα με τα παιδιά μας...

 
via



Ένα διακοσμητικό για τον τοίχο.
Η βάση μπορεί να φτιαχτεί από ελαφρύ πηλό, από ένα κομμάτι ξύλο, ακόμα μπορεί να είναι και ένα απλό, παλιό ξύλο κοπής, την οποία στολίζουμε είτε με τη μέθοδο decoupage, είτε ζωγραφίζοντας την.








via


 
 



Μια υπέροχη κορνίζα, που μπορεί να φιλοξενεί μια οικογενειακή φωτογραφεία από μια φθινοπωρινή εξόρμηση.
Μια κατασκευή που μπορούμε να την κάνουμε παρέα με τα παιδιά μας, κολλώντας σε μια απλή κορνίζα διάφορα κουμπιά σε ζεστά φθινοπωρινά χρώματα.







via
 Ένα ποτήρι γίνεται  βάση για ρεσώ.
 Επίσης κάτι που γίνεται παρέα με τα παιδιά. Φύλλα που θα μαζέψουμε σε μια βόλτα στο πάρκο, λίγο σπάγκο και ένα ρεσώ και είναι έτοιμο. Παραλλαγή: μπορούμε να γεμίσουμε τα ποτήρια με καλαμπόκι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, και θα έχουμε μια άλλη υπέροχη σύνθεση που θα φωτίζει τα φθινοπωρινά βράδια μας στο σαλόνι.




via








 Ένα υπέροχο διακοσμητικό για τον τοίχο της κουζίνας, από ξύλο ή πηλό. Το βάφουμε με ακριλικά χρώματα, το ενώνουμε με σύρμα και έτοιμο!







Via





 Ζουμερά μήλα, για να κρεμάσουμε σε μια σύνθεση από κλαδιά, σε ένα στεφάνι, στα ντουλάπια της κουζίνας. Λίγο ύφασμα, λίγη κλωστή, λίγο βαμβάκι για να τα γεμίσουμε και ένα κουμπί είναι αρκετά, για τα πιο λαχταριστά μήλα!






via






 Ένας αχυράνθρωπος. Ο συγκεκριμένος είναι από ξύλο, αλλά άνετα μπορεί να γίνει από κάνσον, παρέα με τα παιδιά, για να διακοσμήσει την πόρτα ή το παράθυρο του παιδικού δωματίου!









 
via


Και άλλη μια κατασκευή, αποκλειστικά για τα μικρά μας, την οποία είμαι σίγουρη πως θα την ευχαριστηθούν. Εμείς σίγουρα θα την επιχειρήσουμε, λίαν συντόμως!













Καλό και δημιουργικό φθινόπωρο σε όλους!!!

8 σχόλια:

το στεκι της σοφιας είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ!!!ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΙΔΕΕΣ. ΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

το στεκι της σοφιας είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ!!!ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΙΔΕΕΣ. ΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

Parents Land Gr είπε...

Πολύ όμορμες οι φθινοπωρινές κατασκευες. Ειδικά η πρώτη. Μαλλον θα την πραγματοποιήσω για να στολίσω το σπίτι.
Φιλάκια.

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Σοφία καλωσήρθες στο blog! Ελπίζω να τα λέμε συχνά!

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Μαρία κι εμένα μου άρεσε η πρώτη, αλλά και η τέταρτη, με τα κρεμαστά μήλα!!! Καλή επιτυχία, ό,τι καινα διαλέξεις να κάνεις...

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Πολυ όμορφες ιδέες. Καλως σε βρηκα

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Ευαγγελία καλώς ήρθες. Ευχαριστώ πολύ.

- spoonstories- είπε...

Μερικές από τις ιδέες σου είναι πραγματικά πολύ όμορφες και εύκολες να γίνουν! Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αγοραστά!
Σε ευχαριστούμε Πολύ για άλλη μια φορά!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...