Καλώς ήρθατε...

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μάθημα Ζωής

Σήμερα, κάνοντας την καθημερινή μου βόλτα στο internet, διάβασα κάτι το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ: ένα μάθημα ζωής, πολύ σημαντικό, πολύ ουσιαστικό, που θα πρέπει να το θυμόμαστε όλοι μας, πολύ περισσότερο δε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε.
 Μπορείτε να πατήσετε στο παραπάνω Link, για να επισκεφθείτε τη σελίδα που το βρήκα, αλλά μπορείτε να το διαβάσετε και παρακάτω.

Το μάθημα ζωής με το 20ευρω!

 Ένας καθηγητής κρατούσε ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ρώτησε τους μαθητές «Ποιός θέλει αυτό το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.

Τότε ο καθηγητής το τσαλάκωσε και ξαναρώτησε... «Υπάρχει κάποιος που θέλει ακόμη αυτό το τσαλακωμένο χαρτονόμισμα;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάλι πάνω το χέρι.

Έπειτα έριξε το χαρτονόμισμα στο πάτωμα και άρχισε να το κλωτσά και να χοροπηδά πάνω στο 20ευρω με τα παπούτσια του. Το μάζεψε από το πάτωμα τσαλακωμένο, λερωμένο, λασπωμένο.

Και τους ξανάκανε την ίδια ερώτηση: «Ποιός θέλει αυτό το τσαλακωμένο, λερωμένο, λασπωμένο, χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι ξανά στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.

«Παιδιά μου» τους είπε «Σήμερα θα πάρετε ένα μεγάλο μάθημα. «Ότι και να έκανα στο χαρτονόμισμα εσείς πάλι το θέλατε γιατί δεν έχασε την αξία του. Ακόμη αξίζει 20 Ευρώ!!

Πολλές φορές στην ζωή, μας τσαλακώνουν, μας κτυπούν, μας ρίχνουν κάτω στο πάτωμα, μας ποδοπατούν, άνθρωποι και γεγονότα.

Έτσι, πιστεύετε πως πλέον δεν έχετε καμία αξία, αλλά η πραγματική σας αξία δε θα έχει αλλάξει στα μάτια αυτών που σας αγαπούν πραγματικά. Ακόμη και τις μέρες που δεν είμαστε στα καλύτερα μας, η αξία μας παραμένει».



 Όλοι μας, λίγο - πολύ, νιώθουμε "στραπατσαρισμένοι" τον τελευταίο καιρό. Μειωμένα χρήματα, μειωμένα ωράρια, άνεργοι, να τα βγάζουμε πέρα δύσκολα. Και δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί από εμάς νιώθουμε πως έχει μειωθεί η αξία μας, επειδή έγιναν αλλαγές στο επαγγελματικό τοπίο, το οικογενειακό, το φιλικό. Ακούς σχεδόν καθημερινά για αυτοκτονίες ή απόπειρες, και λυπάσαι, και αγωνιάς, μην και ακούσεις για κάποιον γνωστό, μη σου περάσει κι εσένα από το μυαλό...

Ας θυμόμαστε αυτό το μάθημα, ας το περάσουμε και στα παιδιά μας, ας το θυμίσουμε και στους φίλους μας που νιώθουν εγκλωβισμένοι στα προβλήματα τους. Ίσως βοηθηθούμε και βοηθήσουμε, να δούμε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά....

4 σχόλια:

Maro Oikonomou είπε...

Πόσο ωραία είναι αυτό που διάβασα! Μπράβο!

μαχαιρης είπε...

Παραμενει;;;;
Και εκει που το διαβασα..Και εδω,εκφραζω την ιδια απορια...
Η αξια του εικοσαευρου,παραμενει...
Του ανθρωπου;;;

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Προσωπικά πιστεύω πως η αξία του ανθρώπου είναι ανεκτίμητη, Μαχαίρη, και σταθερή στον χρόνο... Πάντως σίγουρα όχι φθίνουσα. Πάρε για παράδειγμα την αξία που έχουμε σαν γονείς για τα παιδιά μας, σαν δάσκαλοι για τους μαθητές μας, σαν παιδιά για τους γονείς μας, σαν φίλοι για τους φίλους κοκ. Όσο και να μας ποδοπατήσουν, για κάποιους πάντα θα αξίζουμε κάτι...Δε συμφωνείς;

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Maro μου, χαίρομαι που σου άρεσε...φιλιά!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...