Καλώς ήρθατε...

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Πέννες σουφλέ με σπανάκι και bacon -μούρλια!

Δε συνηθίζω να γράφω πολλές-πολλές συνταγές σε αυτό το blog, υπάρχουν άλλωστε τόσα υπέροχα blogs που ειδικεύονται σε αυτό, όμως αυτή τη συνταγή θα σας την δώσω γιατί πραγματικά είναι πεντανόστιμη! Δε θα έλεγα όμως ότι ενδείκνυται σε περίπτωση δίαιτας...αλλά έτσι κι αλλιώς, μια απόλαυση μας έμεινε ακόμα - όλες τις άλλες μας τις έκοψαν - οπότε προχωράμε χωρίς ενοχές! Σε τελική, μια στο τόσο, δε χάλασε κι ο κόσμος, σωστά;
Λοιπόν η δοσολογία είναι ενδεικτική, προσαρμόστε κατά βούληση! Εδώ σας δίνω αυτή που έκανα εγώ για ένα μέτριο πυρέξ...
Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 πακέτο πέννες
3-4 φέτες bacon κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4-5 μανιτάρια  φρέσκα κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο ή λιωμένο
2 κούπες σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια 
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κούπες διάφορα τυριά τριμμένα εκτός φέτας (αν πάλι σας αρέσει η φέτα, no problem)
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ( και ο βασιλικός του πηγαίνει πολύ, αλλά εγώ δεν είχα)
Πως το φτιάχνουμε:
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το bacon, ώσπου να γίνει λίγο τραγανό, αλλά όχι πολύ, γιατί θα μπει και στο φούρνο. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 
Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε τα μανιτάρια, και τα κρατάμε στην άκρη και αυτά. 
Στο ίδιο σκεύος - ξανά, δε χρειάζεται να κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη, έτσι; - σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, ρίχνοντας σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και το γάλα. 
Ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει το αλεύρι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και αφήνουμε να πάρει κανά δυο βράσεις. Δε θέλουμε να πήξει πάρα πολύ. 
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα μανιτάρια και τα 3/4 του bacon, και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC .
Στο μεταξύ έχουμε βράσει στο μισό χρόνο από τον αναγραφόμενο τις πέννες, και τις στραγγίζουμε. Τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε την κρέμα και τα μισά τυριά.
Ρίχνουμε και το σπανάκι ωμό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο bacon και τα τυριά.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά. 
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε ξεσκέπαστο στο φούρνο κανένα 5λεπτο ακόμα.

Bon Appétit!!!



7 σχόλια:

mia είπε...

To ζήλεψα τούτο το φαγάκι!!!καλησπέρα

fotolabida maria είπε...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ!!!ΠΑΙΡΝΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ............
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥ !!!ΦΙΛΙΑ!!!!

χαραυγή είπε...

Λαχταριστό!! Πεντανόστιμο!! Μοσχομυριστό!! Μπράβο που μας βάζεις νόστιμες ιδέες!! Καλό ΣΚ!!

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Πολύ νόστιμο φαγητό!

EvaG είπε...

Πω πω φαίνεται λαχταριστό,λαχταριστό αλλά δυστυχώς είμαι σε δίαιτα.Θα την φτιάξω όμως για την οικογένεια.Ευχαριστούμε.!!!!

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Πέρασε από το blog μου έχεις ένα βραβείο!

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Είναι όντως λαχταριστό και νόστιμο!!!! Καλή επιτυχία σε όποια το δοκιμάσει...
Βάσω ευχαριστώ πολύ για το βραβείο για άλλη μια φορά...να δω πότε θα αξιωθώ να κάτσω να γράψω...χαχαχα!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...