Καλώς ήρθατε...

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

8 ιδέες για πανέμορφα διακοσμητικά μαξιλάρια!!!

Προσωπικά δεν ξέρω να ράβω, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μου αρέσουν όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που πολλές από εσάς φτιάχνετε χρησιμοποιώντας υφάσματα, κλωστές, felt και άλλα υπέροχα υλικά! Η αλήθεια είναι πως το έχω στο πρόγραμμα αλλά ακόμα δε μπορώ να βρω το χρόνο...Το καλό πάντως είναι ότι ξέρει η μαμά μου να ράβει...πολύ χρήσιμο αυτό χαχαχα!!!
Βρήκα λοιπόν κάποιες καταπληκτικές ιδέες για διακοσμητικά μαξιλαράκια, πανεύκολες, ακόμα και για αυτές που δεν έχουν μεγάλη σχέση με το ράψιμο, και σας τις παρουσιάζω για να πάρετε μια ιδέα!
Ξεκινάμε λοιπόν!!!

Μαξιλάρι με κουμπιά. Σε μια μονόχρωμη μαξιλαροθήκη, ράβουμε σε στρόγγυλο σχέδιο διάφορα μεγέθη αλλά σε παρόμοιες αποχρώσεις κουμπιά. Στη συνέχεια ράβουμε ένα κομμάτι ύφασμα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τον κορμό του δέντρου μας...και έτοιμο!!!  




Μαξιλάρι με δαντέλες. Επιλέγουμε τρεις διαφορετικές δαντέλες αλλά στο ίδιο χρώμα και τις ράβουμε κατά ύψος της μαξιλαροθήκης, δημιουργώντας ένα υπέροχο ρομαντικό αποτέλεσμα. Τόσο απλά!!!


Μαξιλάρι με τσόχινες μαργαρίτες. Σε ένα βαμβακερό μονόχρωμο μαξιλάρι, κολλάμε κομμάτια τσόχας κομμένα σε σχήμα μαργαρίτας.


Μαξιλάρι με τσόχινες πεταλούδες. Κόβουμε κομμάτια τσόχας σε διάφορα χρώματα σε σχήμα πεταλούδας, και τα ράβουμε πάνω σε μονόχρωμο μαξιλάρι... 


Μαξιλάρι ζωγραφιστό με στένσιλ. Εφαρμόζουμε το στένσιλ που μας αρέσει πάνω σε μονόχρωμο μαξιλάρι. Βάφουμε το σχέδιο του στένσιλ, αφήνουμε να στεγνώσει και κολλάμε ενδιάμεσα χαντρούλες!


Μαξιλάρι από παλιό πουλόβερ νο 1. Για να κάνουμε το πουλόβερ να μοιάζει με felt και να μπορούμε να το κόψουμε χωρίς να ξεφτίσει, απλά το πλένουμε στο πλυντήριο σε μεγάλη θερμοκρασία σε υψηλές στροφές και μετά το στεγνώνουμε στο στεγνωτήριο. Κόβουμε δυο ίδιου μεγέθους κομμάτια και τα ράβουμε μαζί, για να δημιουργήσουμε την μαξιλαροθήκη. Διακοσμούμε με πλεκτά λουλουδάκια και...έτοιμο!!! 


Μαξιλάρι από παλιό πουλόβερ νο 2. Κόβουμε το πουλόβερ ακριβώς κάτω από τις μασχάλες, στο μέγεθος του μαξιλαριού που θέλουμε να ντύσουμε. Ράβουμε το πάνω μέρος του πουλόβερ. Στο λάστιχο του πουλόβερ, ράβουμε δυο κορδέλες, τις οποίες δένουμε, Εναλλακτικά, μπορούμε να ράψουμε φερμουάρ.


Μαξιλάρι από παλιό πουκάμισο. Κόβουμε δυο τετράγωνα κομμάτια από πουκάμισο. Το ένα από τα δυο κομμάτια θα έχει στο κέντρο του το κούμπωμα του πουκάμισου με τα κουμπιά. Ράβουμε τα δυο κομμάτια μεταξύ τους. Κόβουμε κύκλους διαφορετικού μεγέθους από διάφορα υφάσματα, τα ενώνουμε μεταξύ τους στο κέντρο τους, και τα καρφιτσώνουμε με παραμάνα πάνω στο μαξιλάρι. 



Απλές και προπάντων οικονομικές ιδέες για να ανανεώσουμε τη διακόσμηση ενός καναπέ, μιας πολυθρόνας, ενός κρεβατιού... Για περισσότερες ιδέες δείτε εδώ.

10 σχόλια:

Chryssa είπε...

Μαμά Κουκουβάγια μας γέμισες όμορφες εικόνες και σε ευχαριστούμε!
Βάζω στην λίστα των to do αυτό με το πουλοβεράκι! πολύ μου άρεσε η ίδεα!
Σε φιλώ!
xo

Μαρία είπε...

Πολύ όμορφες ιδέες..κι εγω δεν ξέρω να ράβω..το έβαλα όμως στη λίστα..που θα μου πάει..φιλιά

χαραυγή είπε...

Υπέροχες ιδέες!! Ευχαριστούμε πολύ!! Φιλιά και καλό μήνα!!

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Πολύ ωραίες ιδέες... ούτε εγώ ξέρε να ράβω αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω μια προσπάθεια μπας και πετύχω τίποτα.

Eva's blog είπε...

ΩΡΑΙΕς ΙΔΕΕΣ....ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΟΧΙΝΕΣ ΠΕΤΑΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ!!!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν οι ιδέες που βρήκα...Περιμένω να δω σχετικές αναρτήσεις από όσες επιχειρήσουν κάτι από αυτά...φιλιά σε όλες!!!

fotolabida maria είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΜΑ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ!!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ομορφα, πολύ όμορφα...Υπάρχει μάνα που προλαβαίνει να ράψει κουμπιά σε μαξιλάρια;

tzeni xr. είπε...

Λατρεψα τα μαξιλαρακια με τα κουμπια!! Πολυ ομορφο blog συγχαρητηρια!

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Τζένη, καλώς ήρθες...Ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια!
Fotovolida και Newagemama πολλά φιλιά, να είστε καλά!!!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...